Zone A Défendre
Tritons crété-e-s contre béton armé

Accueil > Textes > Analyses > Από πού προέρχεται η χειροβομβίδα που σκότωσε τον Ρεμί ; Στρατηγική πρόταση για την (...)

Από πού προέρχεται η χειροβομβίδα που σκότωσε τον Ρεμί ; Στρατηγική πρόταση για την συνέχεια.

mercredi 5 novembre 2014

Toutes les versions de cet article : [français] [français]

Ο Ρεμί δολοφονήθηκε από την αστυνομία την Κυριακή 26 Οκτωβρίου από χειροβομβίδα κρότου-λάμψης. Αυτό που του συνέβη μπορούσε να είχε συμβεί σε οποιο.α.δήποτε από εμάς, οπουδήποτε. Μερικές μέρες μετά, τη νύχτα της Πέμπτης 30 Οκτωβρίου, στις γειτονιές βόρεια του Blois, ένας νέος έχασε το ένα του μάτι από "δημοκρατική" σφαίρα καουτσούκ. Το Σάββατο στη Νάντη ένας διαδηλωτής δέχτηκε σφαίρα καουτσούκ στο πρόσωπο και του έσπασε τη μύτη. Πόσες φορές πρέπει να επαναληφθεί η ιστορία ;

Εδώ δεν απαιτούμε την καταδίκη του μπάτσου που πυροβόλησε, ούτε την παραίτηση ενός νομάρχη ή ενός υπουργού εσωτερικών. Για να μπορέσει ο θάνατος του Ρεμί να αντηχήσει παντού και να προκαλέσει ένα αληθινό κίνημα, προτείνουμε να οργανώθουμε τοπικά και πανγαλλικά ενάντια στις υποδομές της αστυνόμευσης.

Οι υποδομές που επιτρέπουν στο κράτος να επιβάλλει την τρομοκρατία την οποία αντιμετωπίζουμε στις γειτονιές μας και στους κοινωνικούς μας αγώνες. Οι υποδομές που οργανώνουν την αστυνομική κατοχή των τόπων και των ζωών μας και εξακολουθούν να είναι θεμελιωμένες όταν ένα κίνημα διαμαρτυρίας ή αντίστασης βγαίνει εκτός των μονοπατιών που σηματοδοτούνται με ανικανότητα.

Η Γαλλία αναγνωρίζεται σαν εμπειρογνώμονας στην αστυνόμευση, στην εξουδετέρωση κάθε απόπειρας εξέγερσης. Εξάγει σε όλο τον κόσμο τεχνογνωσία, όπλα, και σχηματίζει πολλές ξένες συμμαχίες. Συμμετέχει στο θρυμματισμό των πολλαπλών κινήσεων σε όλο τον κόσμο, όπως στις εξεγέρσεις της Αραβικής Άνοιξης του 2011. Κατά τη περίοδο Michele Alliot-Marie δεν καυχήθηκε να παρέχει τη γαλλική εμπειρία της αντί-εξέγερσης ενάντια στο καθεστώς του Μπεν Αλί ; Παραλύοντας την υποδομή της αστυνομίας, είναι μια πράξη που θα στηρίξει όσους/ες οργανώνται για τον αγώνα ενάντια στην πυροδότηση των γαλλικών πυρομαχικών.

Τα εργοστάσια που δημιουργούν τις χειροβομβίδες, τις στολές, τον αστυνομικό εξοπλισμό, τα αυτοκίνητα και τη τηλεοπτική προπαγάνδα, τις λογιστικές πλατφόρμες που οργανώνουν και ανεφοδιάζουν τις μονάδες, για εμάς, είναι όλα στόχοι. Η μονιμότητα της μπάντας του στρατού που ονομάζεται Εθνική Αστυνομία στηρίζεται σε αυτές τις βάσεις.

Η ανακοίνωση για προσωρινή παύση χρήσης μιας συγκεκριμένης χειροβομβίδας δεν θα επιφέρει την ηρεμία. Στόχος του κινήματος που γεννήθηκε στις 25 Οκτωβρίου είναι η αφόπλιση της αστυνομίας. Καουτσούκ σφαίρες, Tasers, κρότου λάμψης έχουν ακρωτηριάσει, τραυματίσει ή δολοφονήσει αρκετά τα τελευταία χρόνια.

Δεν ζούμε πλέον στην περίοδο του Malik Oussekine ή του Vittal Michalon. Κανένα συνδικάτο, καμιά αριστερή οργάνωση δεν κάλεσε για πορεία έπειτα από το θάνατο του Ρεμί. Φοβούνται τόσο πολύ το δρόμο που απλά οργανώνονται σε εικονικές διαμαρτυρίες όπως αυτές που πρότεινε το EELV, (#occupysivens).

Τί έχει απομείνει από το να περιμένουμε "αγανακτισμένους/ες" που "καταδικάζουν τη βία και από τα δύο άκρα" παραλείποντας προσεκτικά να σημειώσουν ότι ή μια πλευρά χρησιμοποιεί όπλα πολέμου και η άλλη μερικές πέτρες ; Ότι από την μια σκοτώνουν και από την άλλη εκφράζουν την οργή με το σπάσιμο μερικών βιτρινών. Τη στιγμή που η αριστερά αποσυντίθεται, όπου η άκρα δεξιά κρατά το πάνω χέρι, γιατί δεν υπήρξε καμία αντίδραση από τα αριστερά πολιτικά κόμματα, συλλόγους και σωματεία μετά τη δολοφονία της αστυνομίας ;

Αυτή τη βδομάδα, αυθόρμητα, 90 συλλαλητήρια και διαδηλώσεις οργανώθηκαν σε εξήντα πόλεις. Είναι σε αυτή την αυτόνομη δύναμη, που κάνουμε αυτήν την έκκληση. Το συναίσθημα που εκφράζεται από τη συλλογική οργή​​, όπως στην ανάμνηση είναι θεμιτό, αλλά δεν είναι αρκετό για να αλλάξει αυτό.

Κάνουμε κάλεσμα για μια μακροπρόθεσμη στρατηγική, που στηρίζεται στην παρενόχληση και διερεύνηση όλων αυτών που παρέχουν την επιβολή του νόμου, τη διακοπή όλων των τεχνικών μέσων που τους επιτρέπουν να οπλίζουν, να μετακινούνται, να ανεφοδιάζονται με καύσιμα... Αυτοί οι στόχοι εφαρμόζονται με μια ποικιλία τακτικών που αντιστοιχούν στα μέσα και τα όρια του καθενού και κάθε μιας. Συναυλίες με κατσαρόλες μπροστά στα αστυνομικά τμήματα, λεκτική παρενόχληση σε περιπολίες, νομική δράση εναντίον των αστυνομικών όπλων, σαμποτάζ, διαδηλώσεις, είναι η ταυτόχρονη χρήση όλων των μέσων που θα καταφέρουν να αποκαταστήσουν μια ευνοϊκή ισορροπία δυνάμεων κατά της αστυνομίας στις γειτονιές μας και στους αγώνες μας.

Ένα κάλεσμα θα γίνει σύντομα για να οργανώσουμε συγκεντρώσεις μπροστά στα εργοστάσια εφοδιασμού της αστυνομίας. Μια λίστα από στρατηγικούς χώρους θα διαναμεθεί. Αυτή είναι μια στρατηγική εισήγηση απευθυνόμενη σε όσους και όσες συγκεντρώνονται, δρουν και οργανώνονται ούτως ώστε αυτή η δολοφονία των αστυνομικών να συναντήσει ένα πανγαλλικό κίνημα.

[Tell us if this is a good translation : zad at riseup dot net, thanks]