Zone A Défendre
Tritons crété-e-s contre béton armé

Accueil > Camarades de lutte > Luttes contre le monde qui veut cet aéroport > Ναι στην υποδοχη διχως ορους των μεταναστων/στριων !

Ναι στην υποδοχη διχως ορους των μεταναστων/στριων !

jeudi 12 mai 2016

Toutes les versions de cet article : [Deutsch] [English] [Español] [français] [Ἀρχαία Ἑλληνική] [italiano] [Türkçe]

ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΔΟΧΗ ΔΙΧΩΣ ΟΡΟΥΣ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ/ΣΤΡΙΩΝ !

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΛΑΣΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΤΑ ΕΡΝΤΟΓΑΝ !

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 21 MAIOY !

Έχοντας παραδώσει τους μετανάστες στους δουλεμπόρους, έχοντας μετατρέψει την Ελλάδα σε παγίδα προσφύγων στερώντας τους σταθερά κάθε ευκαιρία νόμιμης εισόδου σε ευρωπαικό έδαφος κι επικυρώνοντας το κλείσιμο των δρόμων προς τα Βαλκάνια, η ΕΕ δεσμεύεται σε μια πραγματικά φριχτή συμφωνία.

Με τη συμφωνία που υπογράφτηκε ανάμεσα σε ΕΕ και Τουρκία, θα επαναπροωθούνται μαζικά προς την Τουρκία όλοι οι μετανάστες που κατάφεραν να φτάσουν στην Ελλάδα διαμέσου του Αιγαίου μέσα στις χειρότερες συνθήκες και με κίνδυνο της ζωής τους. Oι τελευταίοι, έπειτα απο μια πρόχειρη διερεύνηση, βλέπουν να τους στερείται με παράνομο τρόπο η προστασία που σχετίζεται με το δικαίωμα του ασύλου.

Είναι η Τουρκία μια ¨ασφαλής χώρα¨ ; Θα μπορούσαμε τουλάχιστον να πούμε οτι τίποτα δεν ειναι λιγότερο ασφαλές, καθώς η Τουρκία δεν διαθέτει κάποιο σύστημα προστασίας των προσφύγων, κάτι το οποίο σημαίνει οτι οι τελευταίοι δεν έχουν την εγγύηση οτι δεν θα επαναπροωθηθούν εκ νέου προς μια τρίτη χώρα, όπου μπορεί να διωχθούν.

Εντούτοις, ο διαχωρισμός ανάμεσα σε ¨καλό¨ και ¨κακό¨ μεταναστη ειναι αισχρός : όχι μόνο οι ¨ευαίσθητες περιοχές¨ αλλάζουν και προσδιορίζονται σύμφωνα με τα εκάστοτε συμφέροντα της Ευρώπης, αλλά μας φαίνεται εντελώς ανήθικο να βάζει κανείς σε αντιπαράθεση ¨εμπόλεμες ζώνες¨και ζώνες φτώχειας, οι οποίες έχουν δημιουργηθεί απο οικονομικούς πολέμους που διεξάγουν οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, δυνάμεις που ανέχονται και υποστηρίζουν δικτατορικά καθεστώτα, διασφαλίζοντας τις αγορές τους και τα συμφέροντά τους.

Και παράλληλα με τις θεαματικές επαναπροωθήσεις, υπάρχουν και μέσα πιο ύπουλα για να πραγματοποιηθεί αυτός ο διαχωρισμός, που λειτουργούν σαν μια εργαλειακή χείρα βοηθείας, ώστε να ωθήσουν τους μετανάστες να φύγουν οι ίδιοι απο μόνοι τους. Οι πολιτικές του επαναλαμβανόμενου εγκλεισμού, για πολλούς μήνες ακόμη και για πολλά χρόνια μεσα στα ¨hot spots¨ στα σύνορα της Ευρώπης ή στα κέντρα κρατησης στο εσωτερικό, όπου είναι αντικείμενα βιαιοτήτων, βασανιστηρίων,συνεχούς ταπείνωσης και έλλειψης πρόσβασης σε στοιχειώδη φροντιδα, είναι εξίσου παράγοντες στρατιοτικοποίησης των κοινωνιών μας κι ενδυνάμωσης του αστυνομικού κράτους. Και οι μόνιμες ορδές μεταναστών που δημιουργούνται με αυτόν τον τρόπο, ειναι οι εύκολοι στόχοι για κάθε είδους ¨business¨ (εργασιακή εκμετάλλευση,σωματεμπόριο,μαφίες,κλπ….).

Σε αυτόν τον απερίσκεπτο ξενοφοβικό εγωισμό, μια δεύτερη ντροπή αναδύεται : προκειμένου να πετύχει αυτό που θέλει, η Ευρώπη, έρχεται σε συμφωνία με μια χώρα που παραβιάζει απροκάλυπτα θεμελιώδεις ατομικές και συλλογικές ελευθερίες και η οποία είναι σε πόλεμο εναντίον του ίδιου της του λαού και αναθέtει σ’ αυτήν την τύχη των προσφύγων.

Την ίδια στιγμή που η Ευρώπη ετοιμάζεται να δώσει δισεκατομμύρια ευρώ στην Τουρκία προκειμένου η τελευταία να βάλει τους πρόσφυγες στα camps και να προβεί στην διαλογή τους, καλύπτει τις βιαιότητες της ενάντια σ’ αυτούς που αντιστέκονται, κρατώντας έτσι μια ένοχη σιωπή γύρω από τους εκβιασμούς που ασκεί το τουρκικό καθεστώς. Όλοι μας γνωρίζουμε τους βομβαρδισμούς και τις σφαγές που υφίστανται οι κούρδοι. Όλοι μας γνωρίζουμε ότι αυτή τη στιγμή ο αντιπολιτευόμενος Τύπος στην Τουρκία φιμώνεται, ενώ ταυτόχρονα γίνεται επιχείρηση ‘’εκκαθάρισης’’ των πανεπιστημίων και του δικαστικού σώματος.

Κι η Ευρωπαϊκή Ένωση δίνει 6 δισεκατομμύρια € σ’ ένα κράτος που είναι γνωστό ότι οπλίζει τους τζιχαντιστές, συνεχίζοντας όμως ταυτόχρονα να προβάλλει αύτή την αηδιαστική σύνδεση μεταξύ της τρομοκρατίας και της μετανάστευσης ; Κάτι τέτοιο ποσώς μας ενδιαφέρει, να συντηρούμε δηλαδή αυτήν την γενικόλογη ξενοφοβία.

Αν και υποτίθεται πως θα απέτρεπε τον ερχομό στην Ευρώπη κι άλλων προσφύγων, αυτή η συμφωνία έχει ήδη σκορπίσει το θάνατο σε εκατοντάδες μετανάστες στις αιγυπτιακές ακτές, ένα πέρασμα πιο επικίνδυνο το οποίο διαλέγουν για να αποφύγουν την Τουρκία. Όμως οι ηγέτες των λεγόμενων "δυτικών δημοκρατιών" προτιμούν να περισυλλέξουν τα πτώματα, παρά να υποδεχτούν τους εκπατρισμένους. Ίσως προκείται για ένα διαφορετικό είδος διαλογής ;

Η ΖΩΗ ΕΝΟΣ/ΜΙΑΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ/ΣΤΡΙΑΣ Ή ΕΝΟΣ/ΜΙΑΣ ΚΟΥΡΔΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΗ/ΑΓΩΝΙΣΤΡΙΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΞΙΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ Σ’ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΙΣΧΡΟ ΑΛΙΣΒΕΡΙΣΙ !

ΝΑ ΣΠΑΣΟΥΜΕ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΑΝΑΜΕΣΑ Σ΄ΑΥΤΑ ΤΑ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ ΚΡΑΤΗ΄ !

ΑΥΤΟΔΙΑΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ !

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ ΚΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ !